Oppdatert informasjon vedr strøm til Myklebysetra

Pr 5. april var det ca 20 hytteeiere som har meldt interesse for strøm gjennom å sende inn akseptskjema til Eidsiva. Fristen er satt til 21. april for å sende inn aksept på tilbud. 3 hytteeiere står foreløpig på venteliste, dette er interessenter som i første rekke av ulike årsaker ikke fikk tilbud, eller ikke meldte interesse når Kiær foretok den første interessentkartleggingen. Eidsiva har beregnet et tilbud basert på opprinnelig interessentliste. Eidsiva vil avvente responsen fra de som opprinnelig har mottatt tilbud, før de bestemmer seg for hva de skal gjøre med etteranmeldte interessenter. Minst 34 av de opprinnelige må tegne seg for at dette prosjektet skal bli realisert. Eidsiva vil deretter vurdere hvordan de som ønsker strøm, men som opprinnelig ikke har fått tilbud skal behandles. Dette ut fra at prosjektet pt ikke inkluderer disse eiendommene.

Oppnås det ikke 34 aksepter, vil Eidsiva avslutte prosjektet fra sin side.

Det oppleves usikkerhet rundt tilbudet og samlede kostnader for hytteeierne, noen synes det er dyrt. Eidsiva mener prisen fremstår som riktig ut fra sammenlignbare områder. For eksempel priser Eidsiva et annet hyttefelt til 160.000,- pr hytte. Lengde på ledninger og spredning av nettet, i tillegg til avstand fra etablert nett avgjør prisen. Nettselskapene har ikke lov å tjene penger på å bygge ut nettanlegg, og dersom kostnadene blir lavere får kundene pengene tilbake. Gravelengde for den enkelte frem til hytte kan regnes til maksimalt 100 meter. I den grad noen skulle forvente at det blir billigere å vente til senere fase, er svaret fra Eidsiva at det heller blir dyrere.

Styret utfordret Eidsiva på å gi en rabatt til de som melder interesse for strøm nå i første rekke, eksempelvis ved å dekke gravekostnader helt frem til hyttevegg. Eidsiva svarer at de ikke i noen prosjekter tilbyr denne type lokkemiddel for å få flere til å melde interesse.

Noen har etterspurt dette med muligheten for å legge bredbånd samtidig med at det graves kabler for strøm. Eidsiva Nett tilbyr ikke bredbånd, og har som monopolselskap ikke mulighet til å bundle strøm og bredbånd i sine tilbud. Bredbåndsutbygging må foretas av egne bredbåndsselskap. Styret finner ikke at det er grunnlag for å forfølge dette videre fra vår side pt.

Vi håper dette er avklarende i forhold til hvor prosjektet nå står.

Med beste hilsen

Styret i Myklebysetra Vel

Kontaktperson Kristin Malonæs, mobil 971 21023

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.